Cvpohjat.fi
Cvpohjat.fi

Video CV käsikirjoitus - 3 esimerkkiä vakuuttavaan esitykseen

Video CV:n tekeminen vaatii huolellista suunnittelua. Katso tästä 3 esimerkkiä hyvästä video CV:n käsikirjoituksesta.

Lataa valmis CV pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin.

Kokeile 100% ilmaiseksi

Yli 20 erilaista cv mallia

Luo myös työhakemus & saatekirje

Parhaat cv pohjat netissä

Miksi video CV kannattaa käsikirjoittaa?

Video CV:n käsikirjoittaminen on tärkeää seuraavista syistä:

 • Käsikirjoitus auttaa kiteyttämään ja jäsentämään sanottavan niin, että videoon mahtuu oleellisin tieto itsestäsi. Lyhyessä 1-2 minuutin videossa on tärkeää keskittyä olennaiseen.

 • Hyvä käsikirjoitus tekee videon kuvaamisesta sujuvampaa. Kun sanottava on mietitty etukäteen, videolle puhuminen on luontevampaa.

 • Käsikirjoituksen avulla voit varmistaa, että video antaa sinusta ammatillisesti vakuuttavan kuvan. Asiasisältö kannattaa miettiä tarkkaan.

 • Käsikirjoitus auttaa välttämään turhaa jaarittelua tai poukkoilevaa esitystä. Selkeä rakenne ja punainen lanka ovat tärkeitä.

 • Video erottuu paremmin, kun sisältö on personoitu juuri sitä työpaikkaa varten. Käsikirjoitus auttaa kohdentamaan videon oikein.

 • Käsikirjoituksen avulla voit harjoitella etukäteen videolle puhumista ja saada palautetta sisällöstä. Se lisää onnistumisen mahdollisuutta.

Joten vaikka olisitkin luonteva esiintyjä, video CV:n huolellinen käsikirjoittaminen on suositeltavaa, jotta lopputulos on ammattimainen ja vakuuttava. Se kannattaa ehdottomasti tehdä ennen kuvaamista.

1. Esimerkki perus video CV käsikirjoituksesta

Hei! Tässä on Matti Meikäläinen ja tämä on video CV:ni.

[00:00-00:10]

Olen innokas hakija avoinna olevaan myyntiedustajan tehtävään yrityksessänne. Uskon, että minulla on juuri ne ominaisuudet ja taidot, joita tehtävässä tarvitaan.

[00:10-00:30]

Olen koulutukseltani tradenomi ja valmistuin vuonna 2020. Opintojeni aikana suoritin useita myyntiin ja markkinointiin liittyviä kursseja. Olen myös tehnyt töitä myyjänä ja asiakaspalvelijana, joten minulla on käytännön kokemusta alalta.

[00:30-00:50]

Olen luova ja innovatiivinen ongelmanratkaisija. Pystyn keksimään uusia tapoja lähestyä asiakkaita ja herättämään heidän kiinnostuksensa tuotteitanne ja palveluitanne kohtaan. Osaan myös kuunnella asiakkaita ja löytää heille sopivimmat ratkaisut.

[00:50-01:10]

Lisäksi olen joustava ja mukautuva tiimipelaaja. Voin työskennellä itsenäisesti mutta myös osana isompaa ryhmää. Uskon, että minun on helppo sulautua osaksi yrityksenne myyntitiimiä.

[01:10-01:30]

Vahvuuteni ovat vuorovaikutustaidot, positiivisuus ja sinnikkyys. En anna helposti periksi vaan jatkan yrittämistä, kunnes asiakas on tyytyväinen.

[01:30-01:50]

Haluan kehittää itseäni jatkuvasti eteenpäin ja olen valmis panostamaan työhöni täysillä. Uskon, että voin auttaa yritystänne kasvattamaan myyntiä ja tuomaan uusia asiakkaita.

[01:50-02:10]

Toivon, että annatte minulle tilaisuuden osoittaa osaamiseni käytännössä. Olen varma, että voin tuoda lisäarvoa tiiminne ja koko yrityksenne toimintaan.

[02:10-02:30]

Kiitos mielenkiinnostanne ja odotan innolla yhteydenottoanne! Ystävällisin terveisin, Matti Meikäläinen

2. Esimerkki humoristisemmasta video CV käsikirjoituksesta

0:00 - 0:05

Hymyile ja vilkuta kameraan. "Hei! Olen [nimesi], ja tämä on minun video-CV:ni."

0:06 - 0:15

Elehtien innostuneesti. "Olen erikoistunut [osaamisalueesi], ja minulla on kokemusta [työkokemuksesi]. Mutta tiedättekö mikä tekee minusta erityisen? Minun huikea huumorintajuni!"

0:16 - 0:25

Vilkaise ympärillesi ja osoita jotain näkymätöntä. "Tässä on minun näkymätön ystäväni, joka auttaa minua aina, kun tarvitsen apua töissä. Hän on erinomainen kuuntelija ja loistava tiimipelaaja."

0:26 - 0:35

Ota esiin paperi ja lue siitä. "Kuunnelkaa tätä: 'Olen erinomainen ongelmanratkaisija, ja minulla on kyky tehdä töitä paineen alla.' No, se on totta, mutta kuulostaa niin tylsältä, eikö vain?"

0:36 - 0:45

Heitä paperi pois ja hymyile. "Sen sijaan kerron teille tarinan siitä, kuinka ratkaisin ongelman työpaikalla käyttämällä luovuuttani ja huumorintajuani."

0:46 - 1:15

Kerro hauska tarina työpaikalta, joka osoittaa ongelmanratkaisukykyäsi ja huumorintajuasi.

1:16 - 1:25

Hymyile ja naura. "Joten kuten näette, minulla on paitsi ammattitaitoa, myös kykyä tuoda iloa työympäristöön."

1:26 - 1:35

Osoita kameraan. "Jos etsitte henkilöä, joka ei vain suoriudu tehtävistään, vaan myös piristää työpaikan ilmapiiriä, olen juuri oikea henkilö teille!"

1:36 - 1:45

Vilkaise kelloa tai puhelinta. "Voi, katso! Aikani on melkein loppu. Mutta ennen kuin lopetan, haluan kertoa teille vielä yhden asian."

1:46 - 1:55

Ota vakava ilme. "Vaikka olenkin humoristinen ja iloinen, otan työni erittäin vakavasti ja sitoudun aina antamaan parhaani."

1:56 - 2:05

Hymyile jälleen. "Kiitos, että katsoitte video-CV:ni. Toivottavasti nautitte siitä yhtä paljon kuin minä sen tekemisestä. Odotan innolla mahdollisuutta työskennellä teidän kanssanne!"

2:06 - 2:10

Vilkuta ja hymyile. "Heippa, ja toivottavasti kuulemme pian toisistamme!"

Muista, että tämä on vain esimerkki humoristisesta video-CV:stä. Voit muokata käsikirjoitusta ja lisätä omia tarinoitasi ja kokemuksiasi, jotta se sopii sinulle parhaiten. Tärkeintä on pitää hauskaa ja olla oma itsesi!

3. Esimerkki lyhyestä Video CV käsikirjoituksesta

0:00 - 0:05

Katso suoraan kameraan ja tervehdi ystävällisesti
"Hyvää päivää! Olen [nimesi] ja tässä on video-CV:ni."

0:06 - 0:15

Puhu rauhallisesti ja vakuuttavasti
"Olen kokenut [ammattinimikkeesi] ja erikoistunut [osaamisalueesi]. Minulla on [vuosien määrä] vuotta kokemusta [toimialasi] alalta."

0:16 - 0:30

Kerro tärkeimmistä saavutuksistasi "Olen työskennellyt [yritys 1], [yritys 2] ja [yritys 3] yrityksissä. Merkittävimpiä saavutuksiani ovat [saavutus 1], [saavutus 2] ja [saavutus 3]."

0:31 - 0:45

Kerro vahvuuksistasi
"Vahvuuteni ovat [vahvuus 1], [vahvuus 2] ja [vahvuus 3]. Olen tunnollinen, vastuuntuntoinen ja yhteistyökykyinen työntekijä."

0:46 - 1:00

Kerro miksi olet kiinnostunut työpaikasta
"Olen erittäin kiinnostunut [yrityksen nimi] yrityksestä, koska [syy 1], [syy 2] ja [syy 3]. Uskon voivani tuoda yritykseenne arvokasta osaamista ja kokemusta."

1:01 - 1:15

Kiteytä lopuksi "Olen motivoitunut kehittämään osaamistani jatkuvasti. Toivon löytäväni yrityksen, jossa voin kasvaa ammatillisesti ja edistää yrityksen tavoitteita parhaani mukaan. Kiitos ajastanne ja toivon kuulevani teistä pian."

1:16 - 1:20

Hymyile ja katso kameraan "Kiitoksia katsomisesta ja hyvää päivänjatkoa!"

Lisää ideoita käsikirjoiksen kirjoittamiseen

Video-CV:n käsikirjoituksella voi erottua edukseen muunmuassa näillä keinoilla:

 • Kerro persoonallinen tarina, miksi olet kiinnostunut juuri tästä työpaikasta. Liitä se omaan urapolkuusi.

 • Tuo esiin harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita, jotka kertovat sinusta ihmisenä. Älä keskity pelkästään työkokemukseen.

 • Osoita ymmärtäväsi yrityksen arvot ja kulttuurin. Kerro, miksi ne vetoavat sinuun.

 • Tuo esiin jokin erityistaito tai kyky, jota et ole maininnut ansioluettelossa. Esimerkiksi kielitaito, musiikkiharrastus tms.

 • Kerro innostavasti jokin saavutus tai haaste, jonka olet ratkaissut työurallasi. Anna esimerkki ongelmanratkaisutaidoistasi.

 • Lisää videoon ripaus luovuutta ja huumoria sopivissa kohdin. Älä kuitenkaan mene liian pitkälle.

 • Päätä video positiiviseen ja innostavaan sävyyn. Jätä katsojalle mieleen halu työskennellä kanssasi.

 • Harjoittele etukäteen, jotta esiintyminen on luontevaa. Pyydä palautetta läheisiltäsi.

Toivottavasti näistä vinkistä on apua video-CV:si käsikirjoittamisessa! Ole oma itsesi ja tuo persoonallisuutesi esiin.

Työnhaku kuntoon muutamalla askeleella

1

Valitse valmis CV pohja ja tee ansioluettelo vain muutamassa minuutissa

Copyright © Cvpohjat.fi 2023 | Inmalti Oy

Made with ❤️ and ☕ in Finland

Tuki

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Apua työnhakuun

Cv mallit

Ansioluettelo opas

Työhakemus opas

Saatekirje opas

Motivaatiokirje opas

Työhaastattelu opas