Cvpohjat.fi
Cvpohjat.fi

Älä unohda saatekirjettä

Saatekirje työhakemukseen

Jokainen meistä haluaa varmasti saavuttaa elämässään unelmiensa työpaikan. Hyvä saatekirje työhakemuksen liitteenä on oiva tapa kiinnittää rekrytoijan huomio juuri sinuun kaikkien hakijoiden joukosta. Pakollinen se ei missään nimessä ole, mutta toisinaan sitä myös erikseen toivotaan työpaikkailmoituksessa.

Lataa valmis saatekirje pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin.

Kokeile 100% ilmaiseksi

Lataa valmis saatekirje pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin

Saatekirje malli
👆 Tämäkin saatekirje on luotu nopeasti hakemuskoneemme avulla
Saatekirje työhakemukseen

🌟 Saatekirje: Näin teet vaikutuksen työnantajaan

Jos työpaikkailmoitus ei erikseen mainitse, että saatekirjettä ei tarvitse lähettää, kannattaa panostaa saatekirjeen kirjoittamiseen! 📝 Saatekirje on nimittäin työhakemuksen tärkeä lisäarvo, joka voi ratkaista, saatko kutsun haastatteluun vai et.

🤔 Mikä on saatekirje?

Saatekirje esittelee sinut henkilökohtaisemmin mahdolliselle tulevalle työnantajalle ja antaa sinulle mahdollisuuden kertoa tarkemmin, miksi juuri sinä olet oikea ihminen haettavaan työtehtävään. Saatekirjeessä voit myös korostaa haluasi päästä tiettyyn yritykseen töihin, joten panostaminen kannattaa! 💪

Saatekirjeessä voit myös avata ansioluetteloasi tarkemmin, kertoa esimerkiksi miksi päädyit johonkin tiettyyn työpaikkaan tai miksi muutaman työsuhteesi välissä on pidempi tauko.

Jos kaipaat apua saatekirjeen kirjoittamiseen, voit tarkastella esimerkkejä internetistä. Mutta ennen kuin aloitat, tutustu näihin viiteen vinkkiin hyvän saatekirjeen kirjoittamiseen:

  1. Saatekirje on myyntipuhe - pidä se siis lyhyenä ja ytimekkäänä! 🎯
  2. Keskity tulevaisuuteen - kerro, mitä annettavaa sinulla on tulevalle työnantajalle! 🌱
  3. Kirjoita kuvailevaa tekstiä ytimekkäästi - älä luetteloi! 📚
  4. Räätälöi saatekirje sopimaan juuri haettavaan työhön - vältä leikkaa-liimaa-toimintaa ja robottimaisuutta! 🤖
  5. Muista selkeys - älä ole ympäripyöreä äläkä sorru esimerkiksi ammattislangiin! 🧹

✨ Millainen on hyvä saatekirje?

Hyvä saatekirje alkaa aina tervehdyksellä, joten rekrytoijan nimi olisi hyvä olla tiedossa tässä vaiheessa. Sen löytää usein helposti yrityksen nettisivuilta tai työpaikkailmoituksesta.

Aloituslauseen on tarkoitus herättää lukijan kiinnostus ja houkutella lukemaan lisää, joten siihen on tärkeää panostaa. 💥 Hyvässä aloituksessa ohitetaan latteat itsestäänselvyydet ja siirrytään suoraan asiaan - kuka sinä olet ja miksi työnantajan kannattaa kiinnostua sinusta.

Saatekirjeen tyylissä kannattaa käyttää apuna yrityksen omaa viestintätyyliä. Jos yrityksessä käytetään hauskaa, humoristista viestintää, saatekirjeeseenkin voi lisätä itselle luontevaa huumoria ja persoonaa. Jos taas yritys viestii tiukalla asiatyylillä, myös saatekirjeen on syytä olla saman sävyinen.

Rönsyily kannattaa unohtaa saatekirjettä muotoillessa. Haastattelutilanteessa työnhakijalla on mahdollisuus olla monisanaisempi, mutta vielä hakemusvaiheessa kannattaa pitäytyä tiukahkosti faktoissa.

🚫 Vältettäviä asioita saatekirjeessä

Aivan ehdottomasti kannattaa panostaa oikolukuun. Kirjoitusvirheet ovat noloja mokia, jotka huolellisella oikoluvulla pystyy helposti välttämään. Kun on itse muutamaan kertaan tarkistanut tekstin, kannattaa se antaa vielä jonkun ulkopuolisen luettavaksi virheiden välttämiseksi.

Pitkät kappaleet rasittavat silmiä etenkin näytöllä luettaessa, ja vievät helposti mielenkiinnon asiaan. Pidä virkkeet lyhyinä ja rajaa kappaleet muutamaan virkkeeseen.

Ansioluettelo ja saatekirje luetaan yhdessä, eli niiden muotoilun on hyvä olla yhtenäinen. Käytä saatekirjeessä siis samaa tyyliä kuin ansioluettelossa. Muista, että voit käyttää apunasi CV-konettamme, jolla on helppo tehdä CV ja joka auttaa sinua luomaan yhtenäisen työhakemuksen! 🖥️

Kannattaa pyrkiä välttämään myös robottimaisuutta. Hyvässä saatekirjeessä tuodaan esiin yksilöllisiä asioita juuri haettavaa työpaikkaa varten.

📝 Mitä saatekirjeeseen kirjoitetaan?

Saatekirjeet noudattavat usein samaa jo aiemmin hyväksi havaittua rakennetta. Vakiintuneen rakenteen etuna on, että työnhakijan taidot tulevat selkeästi esille ja työhönottajat ovat tottuneet tähän rakenteeseen, jolloin lukeminen on helpompaa ja oikeat asiat nousevat esiin.

📞 Yhteystiedot

Jos saatekirje lähetetään perinteisenä paperiversiona, siinä tulee näkyä aivan kärjessä työnhakijan sekä työhön ottavan yrityksen ja sen yhteyshenkilön yhteystiedot sekä päivämäärä. Muotoile vastaanottajan tiedot seuraavaa kaavaa käyttäen:

  • Vastaanottajan nimi, työnimike
  • Yrityksen nimi, yrityksen osoite
  • Postinumero ja postitoimipaikka
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite

Omat tiedot voi sisällyttää saatekirjeeseen samalla tavoin kuin työnantajankin, mutta työnhakija voi käyttää myös esimerkiksi samaa tyyliä kuin ansioluettelossa. Tärkeintä kuitenkin on, että kaikki tarvittavat yhteystiedot löytyvät saatekirjeestä.

Jos lähetät saatekirjeen sähköpostitse tai lataat sen työnhakujärjestelmään kuten nykyään on usein tapana, lisää omat yhteystietosi kirjeen loppuun allekirjoituksen perään.

🤗 Tervehdys

Rekrytoija eli saatekirjeen lukija näkee ensimmäisenä (mahdollisten yhteystietojen jälkeen) tervehdyksen, joten sen on oltava asianmukainen ja tyyliltään sopiva tarkoitukseensa. Jos tiedät yhteyshenkilön nimen, käytä sitä, sillä se luo persoonaa saatekirjeeseen. Saatekirjeen tervehdys voi hyvinkin olla tuttavallinen "hei", mutta oikein arvokkaasti asian voi ilmaista kutsumalla vastaanottajaa "hyvä Matti Meikäläinen".

Tervehdyksessä kuten muussakin saatekirjeessä on siis tärkeää ottaa huomioon vastaanottavan yrityksen oma tyyli. Tervehdyksen voi päättää huutomerkkiin, mikäli muotoilu on tuttavallinen. Virallisemmissa tervehdyksissä perään voi laittaa pilkun tai jättää vain tyhjän rivin tervehdyksen jälkeen.

🚀 Aloituksessa heti esittelyosio

Tervehdyksen jälkeen työnhakija esittelee itsensä työhönottajalle. Tässä kohtaa tarvitaan se vahva, mielenkiinnon herättävä aloituslause, jolla työnhakija jää pysyvästi rekrytoijan mieleen. Muista, että tärkeintä aloituksessa on kiinnittää lukijan huomio ja saada hänet jatkamaan lukemista. Pysy napakkana ja kerro lyhyesti, kuinka juuri sinun taitosi ja kokemuksesi vastaavat yrityksen tarpeisiin.

Esittelyosiossa voit tehdä vaikutuksen käyttämällä numeroita, sillä hyvässä saatekirjeessä ei pidä kuvata saavutuksiaan ympäripyöreästi. Jos olet menestynyt työssäsi, todista se numeroin, jos suinkin pystyt, sillä numerot erottuvat tekstistä. Ne kiinnittävät huomiota, herättävät kiinnostuksen ja vievät hyvin vähän tilaa sivulla, joten niiden voimaa ei pidä väheksyä.

Kun saatekirje on valmis, muista sisällyttää se ansioluettelosi kaveriksi! Käytä apunasi meidän CV-konettamme, joka tekee CV:n luomisesta helppoa ja nopeaa! 🤩 CV-koneemme auttaa sinua rakentamaan ammattimaisen ja houkuttelevan ansioluettelon ja saatekirjeen, joka varmasti erottuu joukosta.

📚 Runko-osio

Tässä vaiheessa on tärkeää vakuuttaa työhönottaja sopivuudestasi tehtävään viittaamalla yrityksen työpaikkailmoitukseen ja lisäämällä ansioluettelosi uskottavuutta kuvailemalla sitä tarkemmin. Kerro osaamisestasi ja aiemmasta työkokemuksestasi sekä siitä, kuinka voit auttaa ratkaisemaan yritystä saavuttamaan tavoitteensa tai ratkaisemaan jonkin ongelman.

Runko-osioon kannattaa lisätä muutamia esimerkkejä, mikäli sinulla sellaisia on antaa. Voit kertoa, kuinka sinua pyydettiin tekemään jotakin aiemmassa työpaikassasi, miten se onnistui mainiosti ja kuinka paljon siitä lopulta oli apua yritykselle. Muista tässä myös numeroiden mahdollisuus esimerkiksi tulostavoitteiden saavutuksissa!

Ole huolellinen valitessasi sanoja ja esimerkkejä, sillä tämän osion avulla joko onnistut vakuuttamaan rekrytoijan ja saamaan kutsun haastatteluun, tai tuhoamaan työhönottajan kiinnostuksen ja menettämään mahdollisuutesi kyseiseen työpaikkaan.

Muista, että voit aina luottaa CV-koneeseemme apuna CV:n ja saatekirjeen luomisessa. Kokeile sitä ja tee työhakemuksestasi vieläkin vaikuttavampi! 🌟

🎩 Lopetus

Sopiva lopetus on yhtä tärkeä kuin terävä aloitus. Työnhakijana haluat jäädä rekrytoijan mieleen ystävällisenä tulevana työkaverina, joten muotoile myös loppuosio rauhassa ja ajatuksella. Päätä saatekirje kohteliaasti ja kerro, kuinka mielelläsi tulisit kertomaan itsestäsi lisää haastatteluun. Älä kuitenkaan anna tungettelevaa kuvaa, vaan ole sopivan nöyrä.

Allekirjoitukseksi sopii esimerkiksi "ystävällisin terveisin" tai epämuodollisempi vaihtoehto, mikäli sellaista on sovelias käyttää yrityksen tyyli huomioiden. Paperinen saatekirje allekirjoitetaan käsin ja lisätään alle nimenselvennys yleensä tietokoneella kirjoitettuna. Sähköpostiviestin allekirjoitukseksi riittää nimi (ja yhteystiedot, mikäli niitä ei ole perinteiseen malliin liitetty jo tekstin alkuosaan).

Onnea työnhakuun! 🍀 Ja muista, että CV-koneemme on aina valmiina auttamaan sinua luomaan täydellisen työhakemuksen!

Esimerkki virallisesta saatekirjeestä

Saatekirje 1: IT-alan asiantuntija 🖥️

Hei Maija Mäkinen!

Tulinpa vasta huomaamaan, että yrityksenne etsii uutta IT-alan asiantuntijaa, ja ajattelin heti, että tässä voisi olla loistava mahdollisuus minulle. Olen nimittäin käyttänyt viimeiset viisi vuotta koodaamalla monipuolisesti erilaisia projekteja, joista olen saanut vankan osaamisen sekä kokemuksen alan työtehtävistä.

Koodaustaitojeni lisäksi olen erittäin hyvä tiimityöskentelijä, ja minulla on kokemusta myös projektipäällikön tehtävistä. Uskon, että tämä yhdistelmä voisi tuoda yritykseenne uutta näkökulmaa ja osaamista - ja mikä parasta, olen valmis aloittamaan vaikka heti!

Laitetaanko kalenteriin aika, jolloin voisin tulla kertomaan lisää itsestäni ja osaamisestani? Odotan innolla mahdollisuutta päästä haastatteluun ja keskustelemaan kanssanne tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Ystävällisin terveisin,

Teemu Tietäjä


Saatekirje 2: Myyntipäällikkö 💼

Hei Ville Valpas!

Kuulin luotettavalta lähteeltä, että yrityksenne etsii uutta myyntipäällikköä, ja innostuin heti! Olen nimittäin viimeiset seitsemän vuotta tehnyt tuloksellista myyntityötä eri toimialoilla, ja olen saanut mainetta erinomaisena neuvottelijana.

Olen tottunut työskentelemään tiukkojen tavoitteiden alla, ja olen useasti ylittänyt asetetut myyntitavoitteet. Uskon, että minulla on paljon annettavaa yrityksellenne, ja haluaisin ehdottomasti päästä kertomaan lisää itsestäni ja myyntityön osaamisestani.

Ehdotan, että sovimme tapaamisen, jossa voimme keskustella tarkemmin siitä, mitä minulla on tarjota yrityksellenne. Toivottavasti kuulen teistä pian, ja pääsen esittelemään osaamistani ja intoani myyntityöhön.

Ystävällisin terveisin,

Sari Supermyyjä


Saatekirje 3: Graafinen suunnittelija 🎨

Hei Antti Aatelo!

Törmäsin ilmoitukseenne graafisen suunnittelijan paikasta, ja se kuulosti niin mielenkiintoiselta, että päätin laittaa hakemukseni saman tien. Olen työskennellyt viimeiset neljä vuotta graafisen suunnittelun parissa, ja olen ehtinyt toteuttaa lukuisia projekteja niin printti- kuin digitaalisessa mediassa.

Erityisosaamistani on brändin visuaalisen ilmeen luominen ja ylläpito, ja olen saanut kehuja erityisesti luovasta otteestani sekä kyvystäni ymmärtää asiakkaiden toiveita ja tarpeita.

Odotan innolla mahdollisuutta päästä keskustelemaan kanssanne siitä, miten voisin olla yrityksellenne avuksi graafisen suunnittelun saralla. Toivottavasti tapaamme pian!

Ystävällisin terveisin,

Laura Luova


Saatekirje 4: Ravintola-alan ammattilainen 🍽️

Hei Kalle Kokki!

Kuulin kaveriltani, että teillä olisi tarvetta uudelle ravintola-alan ammattilaiselle, ja innostuin heti! Olen työskennellyt viimeiset kuusi vuotta erilaisissa ravintola-alan tehtävissä, ja olen ehtinyt kerryttää kokemusta niin salin puolelta kuin keittiöstäkin.

Erityisesti minua kiinnostaa keittiötyöskentely, ja olenkin viime aikoina kehittänyt erityisosaamistani erilaisten ruokakulttuurien parissa. Uskon, että voisin tuoda yritykseenne uusia ideoita ja näkemyksiä, ja olen valmis tarttumaan haasteisiin.

Haluaisin ehdottomasti päästä tapaamaan teitä ja kertomaan lisää itsestäni sekä osaamisestani ravintola-alalla. Toivon saavani pian kutsun haastatteluun, jotta pääsemme keskustelemaan tarkemmin siitä, mitä minulla on tarjota yrityksellenne.

Ystävällisin terveisin,

Pekka Pippuri

Saatekirje 5: Markkinointiviestintäpäällikkö 👌

"Hei Tiina Virtanen!

Avoin markkinointiviestintäpäällikön paikka yrityksessänne on todennäköisesti saanut aikaan varsinaisen hakemustulvan. Hakemukseni on toki vain yksi muiden joukossa, mutta uskon olevani juuri oikea henkilö tähän työhön, sillä olen aiemmassa työpaikassani toteuttanut markkinointikampanjoita, jotka kasvattivat myyntien määrää 200-prosenttisesti.

Aiemmassa työpaikassani loin muun muassa uudentyyppisiä sähköpostikampanjoita, jotka kasvattivat myyntituloja 65 % puolen vuoden tarkastelujaksolla. Onnistuin myös luomaan uuden konseptin, jolla nopeutimme sähköpostien vastausaikaa aiemmasta kahdesta päivästä tämänhetkiseen kolmeen tuntiin, mikä tutkitusti lisäsi asiakastyytyväisyyttä 35 prosentilla.

Haluaisin saada mieluusti mahdollisuuden keskustella kanssanne henkilökohtaisesti teillä tarjolla olevasta työpaikasta sekä siitä, mitä tarjottavaa minulla on yrityksellenne tulevaisuudessa. Toimitan tarvittaessa mielelläni lisätietoja itsestäni ja aiemmasta kokemuksestani. Kiitos, että perehdyitte ansioluettelooni - jään odottamaan mahdollista kutsua haastatteluun!

Ystävällisin terveisin

Minna Makkula"

Luo oma hakemus vain minuuteissa

Aloite heti ja tee hakemusten tekemisestä helpompaa kuin koskaan

Hakemuskoneellamme luot tyylikkään hakemuksen nopeasti ja helposti netissä

Työnhaku kuntoon muutamalla askeleella

1

Valitse valmis CV pohja ja tee ansioluettelo vain muutamassa minuutissa

Copyright © Cvpohjat.fi 2023 | Inmalti Oy

Made with ❤️ and ☕ in Finland

Tuki

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Apua työnhakuun

Cv mallit

Ansioluettelo opas

Työhakemus opas

Saatekirje opas

Motivaatiokirje opas

Työhaastattelu opas