Cvpohjat.fi
Cvpohjat.fi

Ansioluettelo antaa mielipiteen

Näin aloitat mielenkiintoisen työhakemuksen

Ansioluettelo on nyt saatu valmiiksi ja seuraavaksi pitäisi keskittyä työhakemuksen tekemiseen. Miten ihmeessä luoda työhakemus, joka kuvastaa juuri sinua mutta kertoo myös yrityksen rekrytoijalle, että juuri sinä olet tosissasi kiinnostunut tästä työtehtävästä?

Lataa valmis CV pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin.

Kokeile 100% ilmaiseksi

Yli 20 erilaista cv mallia

Luo myös työhakemus & saatekirje

Parhaat cv pohjat netissä
Näin aloitat mielenkiintoisen työhakemuksen

Yritetään asettua hetkeksi rekrytoijan saappaisiin. Sinun hetkesi on tässä. Sinä olet nyt tekemässä rekrytoijalle ensivaikutelmaa itsestäsi ja sen voi tehdä vain kerran. Rekrytoija lukee päivittäin satoja hakemuksia, jotka alkavat otsikoinnilla:" Olen kiinnostunut teidän luokanopettajan työtehtävästä". Siinä ei paljon massasta erottuvaa ensivaikutelmaa ole luotu, mutta ajatellaan että rekrytoija avaa tämän hakemuksen.

Mitä siellä on seuraavaksi luvassa? Nimi, ikä, sivilisääty, asuinpaikkakunta ja kertomus siitä että olet tällä hetkellä töissä päiväkodissa sijaisena ja olet kiinnostunut luokanopettajan työtehtävästä, koska olet luokanopettaja ammatiltasi. Nykyinen työsopimuksesi on päättymässä, koska vakituinen työntekijä on palaamassa takaisin pitkältä sairaslomalta. Olet valmistunut kolme kuukautta sitten tähän ammattiin. Hakemuksen lopusta löytyy yhteystiedot ja tervehdys, jossa kerrot toivovasi pikaista yhteydenottoa.

Tämä oli ehkä jo väsyttävää luettavaa näin hypoteettisella tasolla, mutta arvelen että sen lukeminen rekrytoijan mielestä on vielä uuvuttavampaa. On siis aika tehdä jotain toisin. Käydään läpi muutamia vaihtoehtoja, joilla voisit saada työhakemuksesta vakuuttavamman ja mielenkiintoisemman.

Huumorintajuinen ja intohimoisesti suhtautuva työnhakija kiinnostaa

Työhakemuksen voi aloittaa huumorilla, mikäli se kuvastaa sinun luonnettasi. Kukapa ei haluaisi työpaikalle iloista ja elämänmyönteistä työntekijää, jolla on huumorintajua. Muista, että kirjoitat työhakemusta aina toiselle ihmiselle, et tietokoneelle. Jos voit lisätä huumorin ja intohimosi juuri tätä työpaikkaa kohden yhteen, olet todella vahvoilla.

Älä kuitenkaan ole epärehellinen. Mikäli et ole sanavalmis vitsiniekka normaalisti, on hankala vetää roolia työhakemuksen jälkeen ja tämä teennäisyys voi kostautua myöhemmin. Pilkettä voi olla silmäkulmassa silti, vaikka ei työpaikan naurattajaksi olisikaan.

Työnhakija, joka osaa verbaalisesti kuvailla omaa osaamistaan sekä tuoda nimenomaan omaa mielenkiintoaan ja kiinnostustaan kyseistä työpaikkaa kohtaan esille, on kiinnostava myös rekrytoijan mielestä. Pelkkä luettelo työtehtävistä ja työkokemuksesta kuuluu CV:n puolelle, mutta työhakemuksen tulee kertoa sinusta ja osaamisestasi. Siitä, mistä sinä pidät, mitä sinä osaat ja miksi ihmeessä olet kiinnostunut juuri tästä hakemastasi työtehtävästä.

Työhakemus on vasta toisena vuorossa, jonka rekrytoija lukee, mikäli CV on ollut tarpeeksi mielenkiintoinen. Jatkaessaan CV:stä eteenpäin, haluaa rekrytoija tutustua sinuun hiukan enemmän ja avaa seuraavaksi työhakemuksesi.

Jos haet luokanaopettajan paikkaa ja olet pienestä pitäen rakastanut opettajan roolia leikeissä, kokenut olevasi aina hyvä ja taitava opettamaan muille erilaisia asioita ja nautit siitä, se sinun kannattaa mainita hakemuksessasi. Mikäli takataskustasi löytyy vielä tähän sopivia konkreettisia esimerkkejä yksi tai kaksi, ne voit lisätä myös lyhyesti mukaan elävöittämään tilanteita.

Kiinnostuksesi yritystä kohtaan ja saavutuksesi kertovat paljon

Jos huumori ei osunut ja uponnut juuri sinun kohdallesi, voit miettiä työhakemuksen aloittamista esimerkiksi niin, että kerrot miksi juuri sinä olet kiinnostunut tästä kyseisestä yrityksestä ja työpaikasta. Kerro, miten sinä voit olla yritykselle hyödyksi ja mitä kaikkea osaamista ja tietotaitoa sinulle on kertynyt, mitä haluat päästä hyödyntämään uudessa työpaikassa.

Muista, että et alennu haaveilemaan konditionaalimuotoisten sanojen mukana, vaan luo mielikuva rekrytoijalle että olet jo tässä unelmiesi työpaikassa ja olet jo päässyt tekemään upeita asioita työn parissa.

On vakuuttavampaa sanoa:" Olen aina ollut parempi opettamaan nuorempia oppilaita kuin esimerkiksi teini-ikäisiä ja odotan innolla, että pääsen näiden ekaluokkalaisten kanssa opettelemaan yhdessä lukemisen alkeita ja ottamaan ensiaskeleet koulutaipaleella heidän kanssa." Jos saman asian taas sanoisi seuraavanlaisesti, siitä jäisi myös rekrytoijalle hiukan alistuva ja epävarma mielikuva:" Olen varmaan parempi opettamaan nuoria oppilaita ja minusta olisi tosi mukava, jos pääsisin heidän kanssa opettelemaan lukemista ja jos voisin olla heidän mukana koulutaipaleen alussa."

Mikäli olet erikoistunut urallasi johonkin erityisesti, tämä kannattaa tuoda myös esille hakemuksessa. Voi olla, että olet luokanopettaja, jolla on vahvaa osaamista myös ruuanlaitosta tai muista kotitalouden taidoista, jolloin voit olla hyvinkin myös potentiaalinen tuleva sijainen kotitalousopettajalle, joka on jäämässä pian äitiyslomalle. Rekrytoija näkee mahdollisuuksia muuallakin, kuin vain tässä työtehtävässä, joten kannattaa aina mainita myös työtehtävään jollain tavalla liittyvät erityistaidot.

Tee lähtemätön vaikutus

Työhakemuksessa ei tulisi koskaan olla samoja asioita, joita olet kirjannut jo ansioluetteloon. Kerro rekrytoijalle heti alusta lähtien jotain yllättävää, vaikka uutisia yrityksestä tai mainitse, että olet kiinnostunut juuri tästä luokanopettajan työpaikasta, koska kyseinen koulu on KiVa - koulu (kiusaamisen vastainen koulu) ja heidän luontopainotteinen opiskelumalli kiinnostaa sinua erityisen paljon.

Viesti rekrytoijalle, että olet perehtynyt kyseiseen yritykseen jo etukäteen ja anna hänelle kuva, että olet oikeasti kiinnostunut työskentelemään juuri tässä yrityksessä kyseissä työtehtävässä, etkä haluaisi olla missään muualla.

Se, että olet tehnyt taustatutkimusta kertoo myös sinun omasta maailmankuvastasi ja arvoista, jota kunnioitat ja kannat mukanasi. Mikäli taustatutkimusta tehdessäsi olisit törmännyt yrityksen toiminnassa johonkin, joka on täysin sinun arvomaailmaasi vastaan, tuskin olisit hakemusta myöskään lähettänyt. Sen sijaan, kun lähetät hakemuksen täydellä sydämellä ja intohimolla taustatutkimuksen tehtyäsi, kertoo se rekrytoijalle siitä että olet arvomaailmaltasi hyvin samankaltainen yrityksen arvomaailman kanssa.

Tavoitteet työurallasi

On todennäköisempää, että tulet valituksi jos rekrytoija pystyy uskomaan sinun haluavan juuri tämän työpaikan muiden paikkojen ohi sekä uskoo sinun olevan valmis pitkään ja pysyvään työsuhteeseen. On myös ihailtavaa, että tuot mukanasi uusia näkökulmia, joten kerro rohkeasti millaisia visioita sinulla on. Kuvaile ja kerro, mitkä ovat sinun uratavoitteesi ja haaveesi juuri tässä työpaikassa ja miten haluat toteuttaa unelmasi.

Voit esimerkiksi kertoa, että haluat oppia ja kehittyä paremmaksi luokanopettajaksi ja koet, että palat halusta päästä hyödyntämään nuoruudessa partiossa opittuja erä- ja luontotaitoja tässä luontopainotteisessa kouluyhteisössä.

Voit mainita että sinusta olisi myös mahtavaa, jos koululle saataisiin samanlaista toimintaa ja voisit olla ohjaamassa ja ideoimassa tätä joko kurssien muodossa tai jonkinlaisena opintokokonaisuutena. Näin ollen viestität, että yritys hyötyisi sinun osaamisestasi ja taidoistasi, mutta myös sinä pääsisit kehittymään urallasi eteenpäin yrityksen tarjoamien mahdollisuuksien myötä.

Ole rohkeasti oma itsesi

Työhakemuksen kannalta tärkeintä on, että tuot verbaalisesti esille sitä, millainen sinä olet. Millainen työntekijä olet, mutta myös sitä millainen persoona olet ja mikä on suurin intohimosi tai vahvuutesi juuri tätä työpaikkaa ajatellen. Voit kertoa myös asioita, joista sinua on kehuttu esimerkiksi edellisissä työpaikoissa.

Se voi olla vahva ryhmätyöskentelytaito tai taito työskennellä tehokkaasti ja itsenäisesti. Tai ihan yhtä hyvin se voi olla avoimuus ja auttavaisuus. Nämä kehut viestittävät rekrytoijalle, että sinut on otettu huomioon edellisellä työpaikalla ja olet myös ottanut kehut vastaan. Kehujen vastaanottaminenkin on eräänlainen taito, joka monen on opeteltava elämän varrella.

Älä sorru suomalaisten perisyntiin, vähättelyyn. Käytä rohkeasti sanoja, joilla kehut itseäsi ja osaamistasi, koska jokaisessa meissä on todella paljon sellaisia taitoja, joita usein piilottelemme. Ajattelemme, että taitomme ovat jotenkin liian arkisia tai vähäpätöisiä. Sen mitä sinä osaat, saattaisi jäädä minulta tai monelta muulta tekemättä. Joten ole ylpeästi sinä ja tuo taitosi esille!

Työnhaku kuntoon muutamalla askeleella

1

Valitse valmis CV pohja ja tee ansioluettelo vain muutamassa minuutissa

Copyright © Cvpohjat.fi 2023 | Inmalti Oy

Made with ❤️ and ☕ in Finland

Tuki

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Apua työnhakuun

Cv mallit

Ansioluettelo opas

Työhakemus opas

Saatekirje opas

Motivaatiokirje opas

Työhaastattelu opas