Cvpohjat.fi
Cvpohjat.fi

Opi laatimaan täydellinen työhakemus - lukiolaisen versio

Täydellinen Esimerkki Työhakemuksesta Lukiolaiselle

Halutessasi sijoittua kesätöihin tai osa-aikaiseen työhön opintojen ohessa, hyvä hakemus on ratkaisevan tärkeä. Tutustu näytteeseemme ja opi laatimaan hakemus, joka erottuu joukosta.

Lataa valmis CV pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin.

Kokeile 100% ilmaiseksi

Yli 20 erilaista cv mallia

Luo myös työhakemus & saatekirje

parhaat cv pohjat netissä

Malli lukiolaisen työhakemukselle

1. Itsestä ja taustasta

Hei, olen Matti, toisen vuoden lukiolainen Helsingin Norssista. Olen aktiivinen ja ahkera nuori, joka nauttii uusista haasteista ja jolla on erinomainen opiskelumotivaatio. Opiskelen pääaineinani kemiaa ja matematiikkaa, ja olen kohtalaisen hyvä tekemään töitä tietokoneella.

2. Osaaminen ja työnantajan hyöty

Olen nuoresta iästäni huolimatta kartuttanut osaamistani monipuolisesti. Sukulaisten ja kavereiden kanssa olen kesäisin tehnyt monenmoista remontti- ja kunnostustyötä, mistä olen saanut kattavan käsityksen erilaisista työkaluista ja remonttitöistä. Harrastan vapaa-ajallani myös ohjelmointia, joten tietokoneiden kanssa työskentely on minulle tuttua ja mieluista. Pidän itseni ajan tasalla teknologian ja ohjelmistokehityksen uusimmista trendeistä.

3. Motivaatio työhön

Olen aina haaveillut työskentelemisestä Bauhausin kaltaisessa monipuolisessa ja palveluorientoituneessa yrityksessä. Pidän manualisista töistä ja olen kiinnostunut rakennusalasta ja erilaisista materiaaleista, joten uskon, että voisin oppia työssä paljon. Arvostan myös Bauhausin panostusta asiakaspalveluun ja haluaisin itse olla tukemassa tätä arvomaailmaa työpanoksellani.

4. Luonteenpiirteet

Olen luonteeltani utelias, joustava ja valmis oppimaan uutta. Pidän itseni motivoituneena tavoitteiden kautta ja nautin haasteista. Olen myös ystävällinen ja yhteistyökykyinen, minkä uskon olevan erityisen tärkeää asiakaspalvelutyössä. Aiemmat työkaverini ovat kuvailleet minua työteliääksi, sitkeäksi ja hyvällä asenteella varustetuksi nuoreksi.

5. Tiivistys ominaisuuksista

Lopuksi, ominaisuuksista, joita voisin tuoda Bauhausin myyjän tehtävään ovat:

  1. Rakennusmateriaalien tuntemus ja käytännön osaaminen remonttitöistä
  2. Tietotekninen osaaminen ja valmius oppia uusia ohjelmia
  3. Hyvä asenne ja sitkeys - se, mitä minulta puuttuu kokemuksessa, korvaan innokkuudella ja oppimishalulla.

Toivon, että näillä argumenteilla saisin kiinnitettyä huomionne. Olen valmis tulemaan henkilökohtaiseen haastatteluun kertomaan lisää itsestäni ja osaamisestani.

Ystävällisin terveisin,
Matti Mallikas


Analyysi ja perusteluja

Työhakemuksen alku

Tehtävänanto korostaa jo ydinviestin tuomista esille alussa, ja Matti tekee tämän täysin. Hakemus alkaa lyhyellä, mutta napakalla esittelyllä Matista. Lukiolaiselle tyypillisesti Matti ei vielä tuo esille pitkää työkokemushistoriaa, mutta korostaa aktiivista asennetta ja erinomaista opiskelumotivaatiotaan. Pääaineiden mainitseminen antaa vaikutelman huolellisuudesta ja älykkyydestä, ja tietokoneiden kanssa työskentelyn maininta viittaa teknologiaosaamiseen.

Työnantajan hyöty

Matti mainitsee työtehtävät, joista hänellä on kokemusta, ja jotka saattavat olla merkittäviä hänelle haetussa myyjän tehtävässä. Tässä kohtaa hän auttaa työnantajaa näkemään, kuinka Matin osaamisesta voisi olla hyötyä heille. Matti hyödyntää esimerkkejä, kuten remonttitöiden tekeminen ja ohjelmointi, ja kuinka nämä taidot voivat tukea häntä myyjän työssä.

Motivaatio työhön

Tässä osiossa Matti kertoo, miksi hän on valinnut juuri kyseisen yrityksen ja miksi hän on kiinnostunut juuri tästä työtehtävästä. Hän tekee selväksi, että työpaikan valinta ei ole sattumanvarainen, vaan hän on tehnyt taustatyötä ja hänellä on selkeästi positiivinen mielikuva työnantajayrityksestä. Tämä osio luo kuvan motivoituneesta ja päämäärätietoisesta hakijasta.

Persoona ja luonteenpiirteet

Matti maalailee kuvaa itsestään ja luonteestaan, auttaen työnantajaa visualisoimaan hänet työympäristössä. Koko hakemuksen ajan hän on tuonut esille oman persoonansa, joka nyt konkretisoituu luonteenpiirteiden kautta. Kuvaus itsestään ja tavoistaan osoittaa itsetuntemusta ja -varmuutta. Tämä hakemuksen kohta on oleellinen työnantajalle, koska se antaa mahdollisuuden arvioida, sopiiko Matti työympäristöön ja yrityksen arvomaailmaan

Yhteenveto

Lopuksi Matti tiivistää kolme kaikkein oleellisinta ominaisuuttaan, joita hän toisi mukanaan tehtävään. Näiden avulla hän ohjaa työnantajan ajatuksia ja luo positiivisen mielikuvan itsestään työntekijänä. Tämä auttaa työnantajaa hahmottamaan Matin sopivuutta tehtävään, ja toisaalta korostaa hakemuksen ydinväitteitä.

Tämä hakemus vastaa hyvin tehtävänantoon, koska se sisältää jokaisen toivotun elementin ja se noudattaa työhakemuksen rakennetta. Se on lyhyt ja ytimekäs, kiinnostava ja pitää lukijan mielenkiinnon loppuun saakka. Matin käyttämä kieli on yksinkertainen ja selkeä, mikä tekee tekstistä miellyttävän lukea.

Työnhaku kuntoon muutamalla askeleella

1

Valitse valmis CV pohja ja tee ansioluettelo vain muutamassa minuutissa

Katso myös

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Copyright © Cvpohjat.fi 2023 | Inmalti Oy

Made with ❤️ and ☕ in Finland

Tuki

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Apua työnhakuun

Cv mallit

Ansioluettelo opas

Työhakemus opas

Saatekirje opas

Motivaatiokirje opas

Työhaastattelu opas