Cvpohjat.fi
Cvpohjat.fi

Ammattimaisen työhakemuksen salat - avaimet ensimmäiseen työpaikkaan!

Näin kirjoitat ammattimaisen työhakemuksen - esimerkki nuorille työnhakijoille

Ammattimaisen työhakemuksen kirjoittaminen voi tuntua haastavalta, etenkin jos se on ensimmäinen. Tässä artikkelissa esittelemme malliesimerkin työhakemuksesta ja analysoimme sen tarkasti, jotta voit oppia laatimaan oman, erottuvan hakemuksesi.

Lataa valmis CV pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin.

Kokeile 100% ilmaiseksi

Yli 20 erilaista cv mallia

Luo myös työhakemus & saatekirje

parhaat cv pohjat netissä

Esimerkki työhakemus

Otsikko: Innokas myyntialan tulevaisuuden lupaus etsii ensimmäistä työpaikkaa X Oy:stä

Hei,

Olen 16-vuotias Kaisa Korhonen ja haen ensimmäistä työpaikkaani teiltä. Olen aina ihaillut sitä, miten onnistuneen asiakaspalvelun ja laadukkaan myyntityön avulla voidaan tarjota todellista lisäarvoa asiakkaalle. Toivon pääseväni oppimaan ja kehittämään näitä taitoja juuri X Oy:ssä, paikassa, jota pidän alan edelläkävijänä.

Koulumaailmassa olen tunnettu positiivisesta asenteestani, tiimityöskentelytaidoistani ja tarkkaan työskentelystäni. Esimerkiksi projektityöskentelyssä olen usein ottanut vastuulleni myös ryhmämme koordinoinnin ja aikataulutuksen, minkä ansiosta projektit ovat edenneet sujuvasti ja ajallaan, samalla opettaen minulle arvokkaita taitoja projektinhallinnassa.

Toivoisin, että pääsisin näyttämään innokkuuteni ja työmoraalini teille käytännön työssä. Olen valmis oppimaan nopeasti ja omaksumaan uusia asioita. Saamieni palautteiden perusteella olen joustava ja sopeutuvainen, minkä uskon olevan etu erityisesti nopeatempoisessa myyntityössä.

Kiitos, kun otitte hakemukseni huomioon. Olisi hienoa saada mahdollisuus kertoa lisää itsestäni ja motivaatiostani työskennellä teidän yrityksessänne. Odotan innolla mahdollisuutta tavata teidät.

Ystävällisin terveisin, Kaisa Korhonen


Työhakemuksen analyysi

1. Ydinviestin tuominen esiin heti alussa

Jo ensimmäisessä kappaleessa Kaisa tuo esiin, miksi hän hakee työpaikkaa ja miksi juuri X Oy:stä. Tämä luo selkeän ydinviestin heti alkuun ja auttaa lukijaa hahmottamaan mistä on kyse.

2. Itsestäänselvyydet unohdettu

Kaisa ei mainitse mitään itsestäänselvyyksiä, kuten "Olen ahkera ja huolellinen". Sen sijaan hän tuo esille taitoja hänellä on ja miten ne ovat kehittyneet, mikä on paljon vakuuttavampaa.

3. Työpaikkailmoituksen tyylin mukaileminen

Työhakemuksen kirjoitustyyli on nuorekas, mutta ammatillinen, mikä sopii hyvin nuoren hakijan ensimmäiseen työhakemukseen. Sen sijaan, että toistaisi ansioluettelonsa, Kaisa keskittyy kertomaan motivaatiostaan, oppimishalustaan sekä aidoista taidoistaan.

4. Konkreettisia esimerkkejä

Kaisa mainitsee konkreettisen esimerkin, josta käy ilmi hänen kykynsä projektinhallintaan sekä tiimityöskentelyyn. Tällaiset esimerkit ovat huomattavasti vakuuttavampia kuin pelkät yleiset lauseet.

5. Luonteva ja itsevarma aloitus ja lopetus

Aloittaessaan positiivisella ja itsevarmalla sävyllä, Kaisa saa työnantajan kiinnostumaan hakemuksestaan. Loppuosa on myös suunniteltu siten, että se jättää lukijan odottamaan jatkoa, mikä lisää mahdollisuutta saada kutsu työhaastatteluun.

6. Persoonallisuuden tuominen esille

Vaikka työhakemuksessa on tärkeää osoittaa ammatillisuutta, on myös hyvä, että hakija tuo esille persoonallisia piirteitä. Kaisan positiivinen asenne ja innokkuus oppia paistavat läpi hakemuksesta, mikä erottaa hänet edukseen monista muista hakijoista.

7. Heittäytymisen ja huumorin käyttö harkitusti

Heittäytyminen ja huumori voivat olla tehokkaita keinoja erottua joukosta - kunhan niitä käytetään harkiten. Tässä tapauksessa Kaisa ei käytä suoranaista huumoria, mutta hänen energinen ja innostunut tyylinsä tuovat hakemukseen mukavan, eläväisen sävyn.

Kaiken kaikkiaan, tämä hakemus on esimerkillinen siinä, miten nuori hakija voi ammattimaisella, mutta persoonallisella tavalla hakea ensimmäistä työpaikkaansa. Tämä esimerkki toimii loistavana pohjana kaikille, jotka valmistelevat ensimmäistä työhakemustaan.

Työnhaku kuntoon muutamalla askeleella

1

Valitse valmis CV pohja ja tee ansioluettelo vain muutamassa minuutissa

Katso myös

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Copyright © Cvpohjat.fi 2023 | Inmalti Oy

Made with ❤️ and ☕ in Finland

Tuki

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Apua työnhakuun

Cv mallit

Ansioluettelo opas

Työhakemus opas

Saatekirje opas

Motivaatiokirje opas

Työhaastattelu opas