Cvpohjat.fi
Cvpohjat.fi

Varmista kesätyö 2023

Kesätyöhakemus

Kesätyöpaikkaa hakiessa kannattaa olla sinnikäs, sillä se yleensä palkitaan työpaikalla. Työpaikan hakuun ja hakemusten tekoon kannattaa käyttää aikaa. Hyvin harvoin yhden valmiin CV:n lähettely suuntaan ja toiseen poikii haluttuun lopputulokseen.

Lataa valmis CV pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin.

Kokeile 100% ilmaiseksi

Yli 20 erilaista cv mallia

Luo myös työhakemus & saatekirje

Parhaat cv pohjat netissä
Kesätyöhakemus

Ensin kannattaa tehdä huolella työhakemuspohja, jota on helppo päivittää sopivaksi haettavaan työtehtävään. Hyvästä CV:stä työnantaja saa selkeän käsityksen työnhakijasta, miksi juuri hän olisi sopiva työntekijä heille ja hänen aikaisemmasta työkokemuksesta.

Toisinaan työpaikoille voi riittää ansioluettelon tilalle myös LinkedIn profiili. Sellainen kannattaa tehdä, jos sitä ei vielä ole ja olemassa oleva kannattaa päivittää ajan tasalle. Vaikkei sitä erikseen pyydettäisi, niin hyvin usein työnantaja käy vilkaisemassa tulevan työntekijän tiedot myös sosiaalisessa mediassa.

Millainen on hyvä kesätyöhakemus?

Ihan ensimmäiseksi työpaikkailmoitus kannattaa lukea huolella läpi. Niissä yleensä kerrotaan yksityiskohtaisesti minkälaista työntekijää he ovat hakemassa, joten hyvä kesätyöhakemus pitää sisällään vastauksen ilmoituksessa painotettuihin asioihin.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää aloitukseen, sillä sen tulee kiinnittää tavalla tai toisella vastaanottajan mielenkiinnon. Siinä kannattaa korostaa asioita, jotka kertovat itsestä ja siitä miten ne sopivat haettuun työtehtävään.

Jokaiseen työpaikkaan on tärkeää tehdä oma hakemus, sillä yleispätevä kymmeniin paikkoihin sattumanvaraisesti lähetetty viesti ei herätä kiinnostusta tai anna käsitystä siitä, että hakija on oikeasti kiinnostunut ottamaan vastaan juuri heidän tarjoaman työpaikan.

Tätä helpottaa se kun tekee itselle huolellisesti pohjan, josta voi sitten muokata jokaista kesätyöpaikka ilmoitusta vastaavan hakemuksen. On ehdottoman tärkeää, että siitä ei löydy kirjoitusvirheitä ja tekstin tulee olla helppolukuista ja ymmärrettävää.

Mitä kaikkea työhakemuksessa tulee mainita?

Netistä löytyy paljon valmiita pohjia, josta omaa kesätyöhakemusta voi lähteä työstämään. Niitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi. Samalla kuitenkin on hyvä pitää mielessä, että sen tulee olla hakijansa näköinen.

Hyvä hakemus saadaan aikaiseksi, kun valmiiseen pohjaan yhdistetään oma persoonallisuus ja ainakin seuraavat tiedot itsestä:

  • nimi
  • puhelinnumero, sähköposti- ja kotiosoite
  • koulutus
  • työkokemus
  • kielitaito
  • erityistaidot
  • luottamustehtävät
  • harrastukset
  • suosittelijat

Molemmat koulutus ja työkokemus listataan uusimmasta vanhimpaan. Muista mainita myös meneillään olevat opinnoit ja missä vaiheessa ne ovat. Työkokemuksesta on hyvä mainita työnantaja, tehtävänimike, kuvaus työtehtävistä ja työsuhteen kesto.

Mikäli työkokemusta ei ole vielä kertynyt, niin niiden tilalla voi mainita esimerkiksi harjoittelu- ja TET-paikat. Niistä voi kertoa samoja asioita kuin työkokemuksesta.

Omia taitoja kannattaa pohtia siltä kantilta, että ovatko ne olennaisia työn kannalta. Esimerkiksi kielitaito kannattaa aina mainita, vaikka se olisikin välttävä. Tärkeintä on se, että ne ilmaisee totuuden mukaisesti.

Näiden lisäksi kirjaa esimerkiksi IT-, ensiapu-, hygienia- ja työturvallisuustaidot. Käydyt kurssit ja voimassa olevat kortit kannattaa ehdottomasti mainita. Mahdolliset luottamustehtävät antavat työnantajalle aina kuvan vastuullisesti ja oma aloitteisesta ihmisestä, joten niitä ei kannata unohtaa hakemuksesta.

Työhakemuksen kannalta harrastuksista ei tarvitse kertoa pitkää tarinaa, vaan lähinnä omista mielenkiinnon kohteista. Oli se sitten musiikin kuuntelua, kirjojen lukemista, urheilua tai mitä vaan, niin ne antavat aina lisätietoa hakijasta.

Kannattaa ottaa tavaksi, että työsuhteen päätyttyä kysyy työnantajalta saako häntä käyttää suosittelijana tulevissa työhakemuksissa. Nimittäin suosittelijoita ei voi lisätä ilman heidän omaa suostumustaan.

Suosittelijoiden puuttuminen ei ole mikään ongelma, mutta ne ovat tärkeä tapa työnantajalle hankkia tietoa hakijasta edellisiltä työnantajilta. Näin voi saada selkeämmän käsityksen siitä, kuinka hyvin henkilö sopii uuteen työtehtävään.

Mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Ihan ensimmäiseksi kannattaa muistaa, että kesätyöhakemuksen ei tule näyttää hienolta design luomukselta. Tärkeintä on välittää olennainen tieto itsestään ja soveltuvuudesta uuteen työpaikkaan. Tässä tapauksessa yksinkertaisuus on kauneinta.

Pyri kertomaan asiat itsestäsi lyhyesti ja ytimekkäästi tekemättä hakemuksesta elämänkertaa. Näin saat kiinnitettyä huomion oikeisiin asioihin. Omia heikkouksia ei kannata mainita ollenkaan, vaan ne kannattaa muotoilla motivaation aiheina.

Esimerkiksi omia vahvuuksia ja heikkouksia voi muotoilla näin: "Opinnoissani menestyn hyvin ja omaan positiivisen luonteen. Olen taitava ruuanlaitossa ja nautin tekemisestä yhteistyöhengessä. Kokemusta ei juurikaan löydy asiakaspalvelusta, mutta haluan kehittyä ammattilaiseksi myös tällä osa-alueella. "

Aina tärkeintä ei ole vuosien työkokemus, vaan itsensä ja omien taitojen tunnistaminen. Mikäli itse ei osaa nähdä omia vahvuuksia, niin kannattaa kysyä niistä ystäviltä ja perheeltä. He osaavat auttaa näkemään ne asiat, joissa oikeasti olet hyvä.

Kuinka pitkä kesätyöhakemuksen tulisi olla?

Nykyään sillä ei ole suurta merkitystä kuinka virallinen hakemuksesta tulee, vaan sitä tärkeämpää on välittää kaikkein olennaisin. Kesätyön hakemisessa hyvällä hakemuksella on suuri merkitys, sillä muutamiin työpaikkoihin hakijoita saattaa olla satoja.

Mielessä on hyvä pitää se, että hakemuksen pituus olisi noin sivun mittainen. Sen ei tulisi olla juurikaan tätä pidempi. Huomiota herättävissä hakemuksissa avainsana ei ole pituus, vaan persoona joka on saatu näkymään tekstissä.

Tämän takia kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sanavalintoihin, että ne kuvastaisivat mahdollisimman hyvin omaa persoonaa ja sitä kuka olet työntekijänä.

TOP 8 vinkkiä kesätyöhakemukseen

Opintojen aikana tai juuri valmistuneena voi olla haasteellista saada kesätöitä. Hakijoita on paljon ja tarjolla olevia työpaikkoja on vain rajallinen määrä. Tässä erityisen tärkeään asemaan nousee kesätyöhakemus, koska se on ainut jolla on mahdollista erottua muista hakijoista.

Tässä tärkeimmät vinkit siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota kun tekee hakemuksen kesätyöpaikkaan.

1.Ole ajoissa

Parhaimmat kesätyöpaikat jaetaan jo vuoden alussa. Tästä johtuen asian kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Suuret yritykset hakevat työntekijät ja tammi- maaliskuun vaihteessa. Pienet yritykset saattavat hakea vasta myöhemmin keväällä, mutta tämän varaan ei kannata laskea.

2.Pelaa varman päälle

Ei kannata jäädä odottamaan vastausta vain yhdestä ainoasta paikasta. Hae kesätyöpaikkaa niin kauan, kunnes olet saanut varmistuksen paikasta.

3.Ole avoin kaikille työpaikoille

Aina ei ole tarjolla kesätöitä itseä kiinnostaviin työpaikkoihin. Näissä tapauksissa ei kannata luovuttaa kokonaan, vaan työhakemuksia kannattaa laittaa monipuolisesti eri paikkoihin. Tässä ei kannata nirsoilla, sillä jokainen työpaikka on askel lähemmäksi unelmien työpaikkaa.

4.Hyödynnä kaikki mahdolliset kontaktit

Kesätyöpaikkoja kannattaa tiedustella myös aikaisemmista TET-, kesätyö- tai harjoittelupaikoista. Näihin voi olla yllättävän hyvät mahdollisuudet päästä uudelleen töihin, etenkin jos olet tehnyt työsi hyvin.

5.Älä ole liian muodollinen

Kiinnitä erityistä huomiota siihen, ettei hakemuksesta tule liian virallinen. Vaan pyri tekemään siitä oman näköinen. Tee erityisen huolella kesätyöhakemuksen ensimmäinen kappale, koska sen avulla voit kiinnittää huomion parhaiten.

6.Kerro omat vahvuudet ja miten hyödynnät ne haetussa työtehtävässä

Työnantaja tietää hakemuksia lukiessaan jo sen, että hakijalla on tarve saada töitä. He haluavat tietää hakijasta sen puolen, kuinka hänen vahvuudet voivat edistää heidän toimintaa. Kerro miksi omat vahvuudet sopisivat juuri tähän tehtävään.

7.Tee oma hakemus jokaiseen työpaikkaan

Kesätyöhakemukseen voit tehdä yhden pohjan, jonka muokkaat erikseen jokaiseen työpaikkaan sopivaksi. Muista lukea työhakemus tarkasti ja vastata kaikkiin siinä mainittuihin asioihin.

8.Älä jätä hakemuksen varaan

Ennen työhakemuksen lähettämistä tai pian sen lähettämisen jälkeen voi olla hyvä soittaa tai vierailla työpaikalla. Pienemmissä paikoissa kannattaa vierailla paikan päällä ja suurempiin yrityksiin lähestyä soittamalla.

Työnhaku kuntoon muutamalla askeleella

1

Valitse valmis CV pohja ja tee ansioluettelo vain muutamassa minuutissa

Copyright © Cvpohjat.fi 2023 | Inmalti Oy

Made with ❤️ and ☕ in Finland

Tuki

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Apua työnhakuun

Cv mallit

Ansioluettelo opas

Työhakemus opas

Saatekirje opas

Motivaatiokirje opas

Työhaastattelu opas