Cvpohjat.fi
Cvpohjat.fi

Oikeanlainen työhakemus sähköpostilla

Työhakemus sähköpostilla

Uuteen työpaikkaan hakeminen on aina omanlaisensa ponnistus. Olet todennäköisesti viettänyt useita viikkoja etsimällä profiiliasi ja osaamistasi vastaavaa työpaikkaa, ja lopulta on tullut aika lähettää työhakemus. Jos olet vasta aloittamassa uraasi tai jos tämä on ensimmäinen työpaikka, johon olet hakemassa, sinulla on todennäköisesti joukko kysymyksiä.

Lataa valmis CV pdf muodossa tai lähetä suoraan sähköpostiin.

Kokeile 100% ilmaiseksi

Yli 20 erilaista cv mallia

Luo myös työhakemus & saatekirje

Parhaat cv pohjat netissä
Työhakemus sähköpostilla

Kuinka kirjoittaa työpaikkahakemussähköposti? Kuinka kirjoittaa hyvä aiherivi työhakemukseen? Mitkä ovat sähköpostin yleisimmät liitteet? Huoli pois! Tässä artikkelissa vastaamme kysymyksiisi työhakemussähköpostin kirjoittamisesta. Tarjoamme sinulle yksityiskohtaisia esimerkkejä ja myös yksinkertaisen sähköpostimallin, jota voit hyödyntää.

Hakemuksen lähettäminen sähköpostilla

Nykyään useimmat työnantajat haluavat, että työnhakija lähettää saatekirjeen ja CV:n sähköpostitse. Sähköposti onkin kätevin ja nopein tapa lähettää useita työhakemuksia kaikkialle maailmaan.

On hyvä noudattaa joitain perusvinkkejä, kun haet työpaikkaa verkossa. Ensinnäkin, kun haet työpaikkaa sähköpostitse, on tärkeää laatia ammattimainen ja hyvin harkittu hakemuskirje, jotta mahdolliset työnantajat huomaisivat sinut. Tässä artikkelissa kerromme myös, milloin sinun tulee lähettää hakemus sähköpostitse, mitä sisällyttää sähköpostiisi ja kuinka luoda houkutteleva sähköpostikirje rekrytoijan huomion varmistamiseksi.

Milloin hakemus tulee lähettää sähköpostitse?

On olemassa tilanteita, jolloin et voi välttyä työhakemuksen lähettämiseltä sähköpostitse. Näin on asia esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Kun ilmoituksessa pyydetään hakijoita nimenomaan lähettämään ansioluettelot ja muut asiakirjat sähköpostitse.
  • Kun haet työtä, jolla ei ole virallista työpaikkailmoitusta.
  • Kun firmalla ei ole olemassa online-järjestelmää, jonka avulla voit lähettää ansioluettelosi tiettyyn tehtävään.
  • Kun palkkaamispäällikkö tai rekrytoija on pyytänyt sinua lähettämään ansioluettelosi sähköpostitse.
  • Kun haet työpaikkaa pienemmästä yrityksessä, joka ei käytä automaattisia sovellusjärjestelmiä.

Vaikka monet työnantajat pyytävät sinua hakemaan työpaikkaa hakijoiden seurantaohjelmiston kautta, on silti melko yleistä lähettää myös työpaikkahakemussähköposti. Ennen kuin lähetät hakemuksesi omin päin sähköpostitse, varmista kuitenkin, että tämä on ensisijainen ja ylipäänsä mahdollinen tapa yritykselle.

Kun lähetät sähköpostin, sen on parempi olla hyvä. Kyseessä on nimittäin sinun ainutlaatuinen "jalka oven rakoon" -tilaisuutesi, koska saat vain yhden mahdollisuuden tehdä hyvän ensivaikutelman. Henkilöstöammattilaisia ​​ja palkkaavia johtajia piiritetään usein sähköpostilla, joten ne hakijat, jotka eivät saa kiinnitettyä huomiota heti, todennäköisesti jätetään huomiotta.

Millainen sähköpostihakemuksen tulee olla?

Ennen kaikkea on tärkeätä noudattaa työnantajien ohjeita, kun lähetät ansioluettelosi sähköpostitse. Työnantajat ovat yleensä varsin tarkkoja siitä, mitä he haluavat nähdä hakemuksissa ja ansioluetteloissa ja kuinka niiden tulisi olla jäsennelty. Pelaa heidän antamiensa sääntöjen mukaan, jos haluat välttää putoamisen ensimmäisellä kierroksella.

Aina tarkkoja ohjeita työhakemukselle ei ole annettu. Tällöin suosittelemme noudattamaan seuraavia ohjeita:

Alusta saatekirje ja CV

Laadi itsellesi saatekirje ja CV -- mahdollisesti olet tämän jo tehnytkin. Nimeä tiedostosi ytimekkäästi ja selkeästi, kuten "ville-virtanen-cv" ja "ville-virtanen-saatekirje". Tämä on ensimmäinen kerta, kun työnantaja "tapaa" sinut, joten on tärkeätä, että materiaalisi ovat sekä ammattimaisia ​​että helposti tunnistettavissa.

Ennen kuin valitset tiedostomuodon varmista, että olet lukenut työnkuvan huolellisesti. Tarkista, suosiiko työnantaja tiettyä tiedostotyyppiä. Lähetä aina muoto, jota työnantaja pyytää.

Joskus työnantajalla ei ole selkeää pyyntöä liitetiedostojen muodosta. Tässä tapauksessa varminta on valita muodoksi Word-asiakirja. PDF on usein myös hyväksyttävä, mutta PDF-tiedostot eivät ole aina yhteensopivia hakijan seurantajärjestelmäohjelmiston kanssa. Tämän seurauksena tätä ohjelmistoa käyttävät työnantajat eivät välttämättä pysty lukemaan liitteitäsi oikein. Siksi epävarmoissa tilanteissa turvallisin ja varmin tapa edetä on tallentaa ja lähettää ansioluettelo ja saatekirje Word-dokumentteina (.doc- tai .docx-muodossa).

Lisää aiherivi sähköpostiviestiin

Rekrytoijat saavat satoja sähköposteja päivittäin. Muista kirjoittaa täydellinen aihe, kun lähetät ansioluettelosi sähköpostitse. Näin varmistat, että viesti päätyy oikeaan paikkaan ja kiinnittää rekrytoijan huomion.

Kirjoita sähköpostisi aiheriville nimesi, tehtävän kuvaus ja mahdollinen viitenumero. Jos et löytänyt avointa työpaikkaa työnantajan verkkosivustolta, on hyödyllistä ilmoittaa, mistä löysit sen.

Myy itsesi hyvin esimerkiksi näin: "Palkittu markkinointipäällikkö hakee viestintäpäällikön tehtävää (15265). Älä sorru käyttämään otsikoita, kuten "CV ja saatekirje". Tämä on liian yleinen aihe, eikä se kiinnitä työnantajan huomiota millään tavalla. Se ei myöskään kerro, kuka olet ja mihin rooliin olet hakemassa. Työnantaja on lisäksi voinut vastaanottaa satoja hakemuksia samalla aloituksella.

Sähköpostiviestin laatiminen

Jos työnantaja on pyytänyt sinua liittämään hakemukseen ansioluettelosi ja saatekirjeesi, sähköpostiviestin rungon ei tarvitse kopioida CV:täsi. Sähköposti kannattaa pitää lyhyenä, joskaan viestiksi ei kuitenkaan riitä pelkkä tervehdys ja kehotus tutustua viestin liitteisiin.

Kerro viestissä kuka olet, hakemasi työtehtävä ja miksi olet siitä kiinnostunut sekä mitä lisäarvoa yritykselle annat. Mainitse myös, että liitteenä ovat CV:si ja saatekirjeesi.

Jos mahdollinen työnantaja on pyytänyt vain ansioluetteloa liitteenä, käsittele sähköpostin tekstiä saatekirjeenä, pois lukien viralliset liikekirjeiden lisäosat, kuten osoitteet ja päivämäärät. Jos olet jo kirjoittanut erikseen saatekirjeen, liitä se sähköpostiin.

Viimeistele sähköpostisi toimintakehoituksella. Voit esimerkiksi lopettaa sähköpostin sanomalla, että olet innokas tapaamaan henkilökohtaisesti ja keskustelemaan siitä, miten voit myötävaikuttaa mahdollisen työnantajan menestykseen tai ehdota mahdollisuuttasi seulontaan tai haastatteluun.

Kuinka lisätä allekirjoitus sähköpostiviestiin

On tärkeää lisätä sähköpostin loppuun omat yhteystiedot, jotta rekrytoija näkee yhdellä silmäyksellä, kuinka voi ottaa sinuun yhteyttä. Kirjoita allekirjoitukseen koko nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Jos sinulla on yritystoimintaan liittyviä sosiaalisen median profiileja, kuten LinkedIn-profiili, sisällytä myös se allekirjoitukseesi.

Jokaisella sähköpostipalvelimella on eri vaiheet, jotka sinun on suoritettava allekirjoituksesi määrittämiseksi. Yleensä voit napsauttaa sähköpostitililläsi Asetukset-painiketta ja löytää välilehden, jossa kerrotaan, miten ja mihin haluat lisätä allekirjoituksen.

Lisää allekirjoitus sähköpostiviestiisi napsauttamalla Tiedosto, Lisää, Allekirjoitus ja kirjoittamalla haluamasi tiedot viestin alaosaan. Kun olet lisännyt allekirjoituksen, sen tulisi kopioitua automaattisesti kaikkiin lähteviin viesteihisi.

Viimeiset silaukset

Kun sähköpostiviesti on valmis lähetettäväksi, aiherivi täytetty ja CV ja saatekirje liitetty, pysähdy vielä hetkeksi. Käytä aikaa huolelliseen oikolukemiseen ennen kuin lähetät viestin. Varmista, ettei kirjoitus- tai asiavirheitä ole. Varmista, että kaikki seuraavat komponentit ovat mukana:

  • Kirjoittamissyy selviää aiheriviltä ja viestistä.
  • Haettava tehtävä selviää aiheriviltä ja viestistä.
  • Koko nimesi ja yhteystietosi, mahdollinen LinkedIn-profiili lukevat viestissä.
  • Pätevyytesi, jotka sopivat hakemaasi tehtävään, tulevat selviksi.
  • Ansioluettelosi on liitteenä.
  • Saatekirjeesi on liitteenä.
  • Mahdolliset muut lisäasiakirjat ovat liitteinä, jos työpaikkailmoitus on niitä pyytänyt.

Ennen kuin napsautat Lähetä-painiketta, lähetä testiviesti itsellesi varmistaaksesi, että sähköpostiviesti on täydellinen ja että kaikki liitteesi tulevat läpi. Voit halutessasi lähettää myös kopion viestistä itsellesi kirjaamista varten lisäämällä itsesi piilokopiona (Bcc kopio).

Työhakemuksen sähköpostimalli

Esimerkki 1: Sähköpostin sisältö ja rakenne yleisesti

[Aihe: Nimesi -- työnimike, työpaikkailmoituksen viitenumero tarvittaessa]

[Tervehdys: Hyvä [esimiehen nimi]:]

[Ensimmäinen kappale: Esittele itsesi ja kerro työtehtävä, johon haet ja mistä löysit työpaikkailmoituksen. Kerro, jos joku tieto viittasi juuri sinuun sekä miksi olet kiinnostunut kyseisestä työtehtävästä.]

[Toinen kappale: Kerro erityiset pätevyydet, jotka tekevät sinusta sopivan juuri kyseiseen työhön. Mainitse tarvittaessa koulutuksesi ja kokemuksesi sekä yksi tai kaksi tehtävään liittyvää taitoa.]

[Kolmas kappale: Mainitse liitteenä olevat asiakirjat ja ilmoita vastaanottajalle, että annat mielelläsi lisätietoja tarvittaessa. Kiitos vastaanottajalle heidän ajastaan ​​ja harkinnastaan.]

[Päätös: Kirjoita kohtelias lopputervehdys, kuten "Ystävällisin terveisin". Liitä mukaan allekirjoituksesi ja yhteystietosi.]

Esimerkki 2: Vastavalmistuneen hakijan työpaikkahakemus

Aihe: Maija Virtanen -- Huippuarvosanoin valmistunut myyntiedustaja (16782)

Hyvä herra Korhonen,

löysin avoimen myyntiedustajan paikan, joka teillä on tällä hetkellä tarjolla Virkkalan Markkinointi OY Firmassa. Näin ilmoituksenne Avoimet työpaikat -sivustolla ja tutustuttuani työnkuvaan ja vaatimuksiin, koin olevani siihen sopiva.

Olen äskettäin valmistunut New York Community Collegesta markkinoinnin kandidaatin tutkinnolla. Olen erittäin kiiinnostunut ilmoittamastanne paikasta ja koen, että koulutukseni ja taitoni olisivat omiaan auttamaan firmaanne. New York Community Collegessa osallistuin useisiin markkinointiharjoitteluihin markkinointiyritysten kanssa ympäri kaupunkia ja sain tarvittavat taidot menestyneeksi markkinoinnin ammattilaiseksi.

Liitteenä on saatekirjeeni, ansioluetteloni ja markkinointinäytteet. Älkää epäröikö ottaa yhteyttä, jos haluatte lisätietoja!

Kiitos ajastanne ja harkinnastanne tähän työpaikkaan. Odotan kuulevani teistä pian.

Ystävällisin terveisin,

Maija Virtanen

(358) 345 0921

maijavirtanen@email.com

Esimerkki 3: Kokeneen ammattilaisen työnhakusähköposti

Aihe: Valtteri Virtanen -- markkinointijohtaja, viite # 8495

Hyvä herra Johansson,

Näin äskettäin verkkosivustollanne, että yrityksenne Saha Markkinointi OY etsii uutta markkinointijohtajaa (viitenumero 8495). Mielestäni sopisin hyvin tähän tehtävään, ja taitoni, koulutukseni ja kokemukseni markkinoinnista tekisivät minusta arvokkaan voimavaran yrityksellenne.

Minulla on yli 10 vuoden kokemus sekä perinteisestä että verkkomarkkinoinnista. Olen hankkinut laajaa tietoa ja asiantuntemusta tärkeimmistä markkinointistrategioista, joita tänä päivänä käytetään. Edellisessä tehtävässäni loin ja toteutin markkinointiohjelman, joka kasvatti myyntiä 30 % vain kolmessa kuukaudessa. Tietotaidoillani voin tuoda samanlaisia ​​tuloksia organisaatiollenne.

Saatekirjeeni, ansioluetteloni ja todistukseni ovat liitteenä tarkistusta varten. Jos haluatte lisätietoja pätevyydestäni tähän tehtävään, älkää epäröikö ottaa yhteyttä.

Odotan kuulevani pian tästä mahdollisuudesta ja kiitän ajastanne ja harkinnastanne jo nyt.

Ystävällisin terveisin,

Valtteri Virtanen

(358) 941 8922

valtterivirtanen@email.com

Milloin CV tulisi lähettää?

Ajoituksella voi olla merkitystä, kun lähetät ansioluettelosi sähköpostitse. Tutkimukset ovat osoittaneet, että maanantaisin hakeminen nostaa haastattelumahdollisuuksiasi jopa 46 prosenttia! CV:n lähettäminen klo 6.00--10.00 välillä, kun vain harvat ihmiset tekevät niin, taas antaa joidenkin tutkimusten mukaan jopa 89 prosentin edun kilpailijoihin verrattuna. Muista myös, että ensin tullutta palvellaan ensin. Haastattelu on jopa kahdeksan kertaa todennäköisempi, jos haet työpaikkaa ensimmäisten 96 tunnin aikana.

Kun haluat sanoa "kiitos" haastattelun jälkeen

Jos olet päässyt jo haastatteluun, voi haetusta paikasta ja alasta riippuen olla hyvä idea lähettää kiitosviesti. Pidä tällainen sähköposti lyhyenä ja lähetä se pian, noin kahden tunnin sisällä haastattelusta. Nopeus osoittaa, että olet reagoiva, kohtelias ja osaat toimia.

Pidä mielessä, että kiitossähköpostin on oltava riittävän tarkka käynnistämään haastattelijan muisti. Muista mainita jotain, josta puhuitte, olipa kyseessä yrityksen eettisyys tai yhteinen etu tai vaikkapa se, että olette molemmat kilpailevia triathlonisteja.

Muista myös nämä yksityiskohdat!

  • Älä aliarvioi sähköpostihakemukseen menevää aikaa ja jätä sitä viime hetkeen. Joskus hakemuksen laatiminen vie jopa tunteja.
  • Miten on sähköpostiosoitteesi laita? On erittäin mahdollista, että olet luonut sähköpostitilisi jopa jo teini-ikäisenä ja käytät sitä edelleen, koska se on sidottu lukuisiin verkkosivustoihin ja tileihisi. Riippumatta siitä, kuinka siisti tai tyylikäs vanha sähköpostiosoitteesi on, saattaa olla hyvä luoda oma osoite työhakemuksia varten. Muista aina käyttää ammattimaista sähköpostiosoitetta, mieluiten sellaista, joka sisältää koko nimesi. Unohda siis coolstud1995@gmail.com ja pyhitä ville.virtanen@gmail.com kaikille työsähköposteille.
  • Mieti viestiäsi rekrytoijan näkökulmasta ja siitä, mitä he ovat etsimässä. Kun täytät työhakemuksessa asetetut kriteerit, varmista, että se käy hakemuksestasi ilmi.
  • Pyydä tarvittaessa apua sähköpostityöhakemuksen tekemiseen ja esimerkiksi sen oikolukemiseen.
  • Säilytä hakemuksista kopiot. Sähköpostihakemuksen voit näppärästi myös tulostaa itsellesi.

Työnhaku kuntoon muutamalla askeleella

1

Valitse valmis CV pohja ja tee ansioluettelo vain muutamassa minuutissa

Copyright © Cvpohjat.fi 2023 | Inmalti Oy

Made with ❤️ and ☕ in Finland

Tuki

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Apua työnhakuun

Cv mallit

Ansioluettelo opas

Työhakemus opas

Saatekirje opas

Motivaatiokirje opas

Työhaastattelu opas